I den här artikeln så ger jag några tips för att få ditt banklån lättare beviljat:

1. Banken är beroende av kunder som ber om lån för att kunna fortsätta sin verksamhet så var inte rädd för att ansöka om banklån, det är det bankerna finns till för.

2. Var förberedd då du går till banken för att ansöka om lån. Du måste kunna visa att du kommer att klara av att betala tillbaka lånet till banken. Gör en fullständig låneansökan, ha med dig kopior på inkomster och utgifter som du och din eventuella lånepartner har.

3. Förutse vilka frågor som banktjänstemannen kommer att ställa till dig. Kom ihåg att en kombination av information och förberedelse är det mest kraftfulla sättet att göra affärer på. En övertygande och förberedd kund som ansöker om bank lån får oftast lånet beviljat i motsats till en kund som inte kan besvara de grundläggande frågorna som banken vill ha svar på innan de beviljar ett banklån.

Vanliga frågor som banken vill ha svar på är:

• Hur mycket pengar behöver du? Försök att vara så precis som du bara kan; även om det inte skadar att lägga till lite extra för oförutsedda utgifter.
• Hur lång lånetid behöver du? Förklara hur du har tänkt dig avbetalningen.
• Vad tänker du använda pengarna till?
• Vad kommer du att göra om du inte blir beviljad lånet?

4. Ha inte en ursäktande attityd utan visa dig självsäker.

5. Klä dig affärsmässigt. Detta är en affärsuppgörelse, klä dig därefter.

6. Överdriv eller ljug inte i din låneansökan. Var förberedd och håll dig till sanningen.

7. Pressa inte banktjänstemannen till att ge besked, det kan leda till att du nekas lån. Det du kan göra för att skynda på beslutet är att se till att din låneansökan är komplett då du kommer till banken.

8. Kom ihåg att det första lånet oftast är det svåraste att få godkänt. Banken föredrar att låna pengar till kunder som har lånat i banken tidigare och som har skött sin återbetalning.

9. Glöm inte att se vilka erbjudande du kan få av bankerna online. En online bank har ofta mer förmånliga lånevillkor och smidigare kreditprövningar än vad de ordinarie bankerna har. Det är enkelt att jämföra de olika online bankerna eftersom de oftast har väldigt informativa hemsidor och därför är lätta att jämföra med andra banker. Du kanske till och med väljer att flytta alla dina bankaffärer till en online bank. Servicenivån är minst lika hög hos en online bank och de har en mer modern syn på nya kunder än de ordinarie bankerna.