Oavsett om du har bara börjat med att leta efter ett jobb, eller om du redan har ett och letar efter ett bättre, har du inte råd med att sluta bevisa dig själv. Förbi är de dagar då endast arbetserfarenhet och utbildning var relevanta för arbetsgivare när de valde lämpliga kandidater. Det är den höga arbetslösheten i världen som har gett arbetsgivarna möjlighet att välja mellan ett stort antal kandidater, varav många har nästan identiska CV, så det krävs mycket mer än ett bra CV för att få jobbet man vill ha.

Waiting for interview

Undersökningar gjorda bland arbetsgivare visar att de ägnar mest uppmärksamhet åt kandidater som har följande sex egenskaper:

SJÄLVFÖRTROENDE

Om du ger dig ut på jakt efter ett jobb med inställningen att det bland de hundratals kandidaterna inte finns någon chans att du blir vald, då är du dömd att misslyckas redan från start. Om du inte tror på dig själv, kommer inte din arbetsgivare heller att göra det.

PROFESSIONALITET

Vissa situationer på jobbet tillåter avkoppling, men du måste förtjäna det först. Om du träffar en arbetsgivare för första gången, oavsett om det är en anställningsintervju eller första arbetsdagen, se till att du visar respekt för din kollegor och är anständigt klädd.

REDO FÖR INNOVATION

I en tid med Internet och tillgången till en stor mängd information från alla områden, förändras saker i hur man slutför affärer från dag till dag. Om du inte är redo att ta till dig nya kunskaper och färdigheter kommer tiden snabbt att gå om dig. Var beredd och öppen på alla typer av nya sätt att öka dina kunskaper inom ditt affärsområde.

NYFIKENHET OCH DESS TILLÄMPNING I JOBBET

Nyfikna personer delas in i två grupper: de som är intresserade av vad som hände och de som är intresserade av vad som hände och varför det hände. Arbetsgivare älskar den sist nämnda gruppen. Om du fördjupar dig ordentligt i affärsprocesserna i ditt företag kommer du att veta hur du ska reagera om något går fel på jobbet.

LAGARBETE

I seriösa företag står teamet alltid över individen. Om du är villig att hjälpa andra i ditt team och sätta teambehov över dina personliga, då är du den idealiska typen av arbetare och en bra mentor för nya medarbetare. Det är såna personer som bidrar till den ultimata framgången av ett bolag.

SJÄLVSTÄNDIGHET I ARBETE

Ingen arbetsgivare vill spela ”mamma och pappa” för sina arbetare för alltid. Arbetsgivare vill ha kandidater som är medvetna om sina arbetsuppgifter, som uppfyller dem på ett adekvat sätt och som inte behöver höra varje dag vad de ska göra på jobbet för att kunna utföra sina arbetsuppgifter.